Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Persoonlijke pensioengesprekken

Met het bieden van persoonlijke pensioengesprekken, laat je zien dat je het beste voor hebt met je werknemers. Een gesprek met een van onze pensioenadviseurs biedt jouw werknemer inzicht in de financiële situatie en biedt handelingsperspectief voor de toekomst. De resultaten uit het gesprek geven input om samen met de werknemer een plan te maken richting het pensioen.

Neem contact op

Persoonlijke pensioen gesprekken

Er zijn verschillende mogelijkheden om persoonlijke pensioengesprekken binnen je bedrijf in te vullen. Het is natuurlijk afhankelijk van de behoeften en wensen die je als bedrijf hebt. Wil je voldoen aan de zorgplicht of wil je juist meer inzetten op employer branding? Hoe dan ook, met het aanbieden van een persoonlijk pensioen gesprek aan de werknemers, werk je samen aan de toekomst.

Employability

Het financieel advies dat een werknemer krijgt bij een persoonlijk pensioengesprek, geeft inzicht en stof tot nadenken. Is het pensioen dat ik ga krijgen genoeg of moet ik gaan bijsparen? Met welke leeftijd krijg ik AOW en wil of kan ik met pensioen gaan? Kan ik het werk dat ik nu doe blijven doen tot de pensioendatum of zijn er mogelijkheden om parttime te gaan werken, een generatieregeling of kan er gebruik gemaakt worden van een RVU-regeling? De uitkomsten van een persoonlijk pensioengesprek biedt gespreksstof met de HR-afdeling om samen de duurzame inzetbaarheid in te vullen.

HR-beleid

Duurzame inzetbaarheid van werknemers is en blijft voorlopig een belangrijk onderwerp. Zeker met de stijgende pensioenleeftijd en de krapte op de arbeidsmarkt. Het is een uitdaging voor werkgevers om werknemers aan te trekken, te binden en werknemers te stimuleren om te blijven leren en kennis over te dragen om op een gezonde manier te werken naar pensioen. Het opnemen van duurzame inzetbaarheid in het HR-beleid biedt voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat werknemers gemotiveerder en productiever zijn, minder ziekteverzuim en minder verloop. Vanuit werknemers wordt aangegeven dat zij zich meer betrokken voelen, meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dat er meer rekening wordt gehouden met hun fysieke en mentale gezondheid.

Pensioenregeling

Vaak zijn er binnen een pensioenregeling al wel mogelijkheden om pensioen eerder in te laten gaan, gedeeltelijk of juist later. De mogelijkheden vanuit het pensioen, de leeftijd van de werknemer (en de partner) en de persoonlijke financiële situatie zijn allemaal factoren die invloed hebben op de financiële planning en de keuzes die men heeft. Onze pensioen consultants zijn eveneens financieel planners en brengen de gehele situatie in beeld. Zij maken pensioen makkelijk en begrijpelijk, zodat een persoonlijk pensioen gesprek een daadwerkelijke aanvulling is op de communicatie van de pensioenuitvoerder.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang informatie over Persoonlijke pensioen gesprekken. 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*