Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Persoonlijk pensioengesprek

Met het bieden van persoonlijke pensioengesprekken, laat je zien dat je het beste voor hebt met je werknemers. Een gesprek met een van onze pensioenadviseurs biedt jouw werknemer inzicht in de financiële situatie en biedt handelingsperspectief voor de toekomst. De resultaten uit het gesprek geven input om samen met de werknemer een plan te maken richting het pensioen.

Neem contact op

Persoonlijk pensioengesprek

Het aanbieden van een persoonlijk pensioen gesprek aan werknemers biedt vele voordelen. Door je werknemers te helpen, werk je samen aan de toekomst. In een persoonlijk pensioengesprek worden werknemers aan het denken gezet over de pensioenleeftijd, de pensioensituatie nu en straks en de financiële planning.

Wat levert het je werknemer op?

Het financieel advies dat een werknemer krijgt bij een persoonlijk pensioengesprek, geeft inzicht en stof tot nadenken. Is het pensioen dat ik ga krijgen genoeg of moet ik gaan bijsparen? Met welke leeftijd krijg ik AOW en wil of kan ik met pensioen gaan? Kan ik het werk dat ik nu doe blijven doen tot de pensioendatum of zijn er mogelijkheden om parttime te gaan werken, een generatieregeling of kan er gebruik gemaakt worden van een RVU-regeling? De uitkomsten van het persoonlijk pensioengesprek biedt gespreksstof met de HR-afdeling om samen naar de toekomst te kijken.

Wat levert het jou als werkgever op?

De resultaten uit het persoonlijk pensioengesprek geven aanleiding om met elkaar in gesprek te blijven, geeft overzicht voor de planning van het uitstroombeleid en input voor het beleid van duurzame inzetbaarheid.

Het is een uitdaging voor werkgevers om werknemers aan te trekken, te binden en werknemers te stimuleren om te blijven leren en kennis over te dragen om op een gezonde manier te werken naar pensioen. Het opnemen van duurzame inzetbaarheid in het HR-beleid biedt voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat werknemers gemotiveerder en productiever zijn, minder ziekteverzuim en minder verloop. Vanuit werknemers wordt aangegeven dat zij zich meer betrokken voelen, er meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en dat er meer rekening wordt gehouden met hun fysieke en mentale gezondheid. Duurzame inzetbaarheid van werknemers is en blijft voorlopig een belangrijk onderwerp. Zeker met de stijgende pensioenleeftijd en de krapte op de arbeidsmarkt.

Pensioen consultants

Onze pensioen consultants zijn eveneens financieel planners en brengen de gehele situatie in beeld voor jouw werknemers. Zij maken pensioen makkelijk en begrijpelijk, zodat een persoonlijk pensioen gesprek een daadwerkelijke aanvulling is op de communicatie van de pensioenuitvoerder.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang informatie over Persoonlijk pensioengesprek. 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*