Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Medewerkers pensioencommunicatie

Pensioen is en blijft een ingewikkelde materie en de vraag is of je de kennis in huis hebt om het op een begrijpelijke manier over te brengen aan je werknemers, want als werkgever heb je de taak om je werknemers helder en optimaal te informeren. Wij willen deze taak graag voor je waarnemen!

Het is bewezen wanneer werknemers beter zijn voorbereid met financieel inzicht (inkomsten en uitgaven van nu en later), dat zij efficiënter werken en er minder verzuim is. Werknemers informeren over pensioen kan op verschillende manieren en daarom heeft &Gommer Pensions Group een keuzemenu waarbij je zelf de samenstelling kunt kiezen.

Neem contact op

Medewerkers pensioencommunicatie

Als werkgever heb je de zorgplicht om je medewerkers te voorzien van informatie over pensioen. Pensioencommunicatie is vaak een lastig onderdeel van het totale HR-beleid. Enerzijds omdat pensioen vaak als een moeilijk onderwerp wordt gezien, laat staan het communiceren erover. Onze pensioenconsultants zijn uitermate deskundig op pensioengebied en weten dit ook op een leuke en begrijpelijke manier te communiceren. Wij nemen de pensioencommunicatie graag uit handen, zodat jij bent verzekerd van een goede en professionele pensioen-informatievoorziening aan jouw medewerkers.

Pensioen begrijpelijk maken

Je kunt je medewerkers op diverse manieren informeren over pensioen bijvoorbeeld met een digitale nieuwsbrief, een presentatie in de kantine of digitaal met een webinar. Met ondersteuning van de MyMoney app krijgen je medewerkers persoonlijk financieel inzicht en dit kan worden aangevuld met een-op-een gesprek met een van onze pensioenconsultants. Op deze manier wordt je als werkgever en werknemer geactiveerd om met pensioen aan de slag te gaan.

Onze consultants zijn ervaren ‘(pensioen) communicators’ en financieel planners en zijn daarbij onafhankelijk. Zij zijn goed in het in kaart brengen van de situatie nu en ook de mogelijkheden schetsen voor de korte en lange termijn. Op deze manier kunnen werknemers gedegen financiële keuzes maken. Er komt namelijk veel op je af als je bijna met pensioen gaat.

Wij helpen werkgevers met het integreren van pensioencommunicatie in het HR-beleid, zodat het verstrekken van informatie over pensioen binnen jullie bedrijf op en top geregeld is.

Voordelen voor jou als werkgever

Het bieden van pensioencommunicatie aan je werknemers heeft meerdere voordelen. We zetten alle voordelen hieronder op rijtje.

  • Goed werkgeverschap
  • Employer branding
  • Medewerkers binden zich met jou als werkgever
  • Je neemt eventuele zorgen weg bij medewerkers, dit zorgt voor minder verzuim en hogere productiviteit
  • Inzicht in uitstroom van medewerkers die eerder met pensioen willen gaan
  • Planning aantrekken nieuwe medewerkers voor een natuurlijke overdracht van werkzaamheden

Wil je meer weten over de mogelijkheden medewerkers pensioencommunicatie?

We bieden al een abonnement pensioencommunicatie aan vanaf 99 cent per medewerker per maand!

Vul onderstaand formulier in en ontvang informatie over abonnement pensioencommunicatie. 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*