Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 27 juli 2023

UPO check van levensbelang

Je UPO checken is van levensbelang! Dit klinkt heftig, dat begrijpen we, maar het is wel ons dringend advies.

Uniform Pensioenoverzicht

Elk jaar ontvang je van je pensioenuitvoerder je Uniform Pensioenoverzicht, kort gezegd UPO. Hierop staan veel persoonlijke gegevens, zoals je geboortedatum, maar ook bedragen over je pensioenopbouw nu en wat de verwachting van je pensioenpot is op het moment dat je met pensioen gaat.

De informatie op je UPO is niet alledaags en daardoor vaak complex om te controleren op juistheid. Toch is het aan te bevelen om hier dit jaar en ook de komende jaren extra aandacht aan te besteden.

Waarom is het nu zo belangrijk?

Het zal je niet zijn ontgaan dat de nieuwe Pensioenwet vanaf 1 juli 2023 in werking is getreden. De grootste pensioentransitie aller tijden. We gaan van gezamenlijk sparen in één pot naar allemaal persoonlijke pensioenpotjes. Dus die grote pot moet verdeeld worden. Dan wil je natuurlijk wel dat dit goed gaat met jouw pensioenpotje.

Als er nu gegevens niet goed zijn geadministreerd bij  je pensioenuitvoerder, dan is de kans groot dat bij het omzetten naar jouw persoonlijk pensioenpotje ook iets fout gaat.

3 tips voor de UPO controle

Wij hebben een informatiepakket samengesteld waarbij stapsgewijs wordt uitgelegd waar je de benodigde informatie kunt vinden en hoe je je UPO kan controleren. Het is een korte uitleg, een checklist en Jan van Harten, onze pensioenexpert, legt het uit in een video.

Handig voor jezelf, maar ook om te delen met je collega’s en/of werknemers.

Vraag hieronder het informatiepakket aan en we sturen je het direct toe.

 

 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*