Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 07 september 2022

Is dat besproken bij de overname?

Een ondernemer werd kort geleden aangeschreven door een pensioenfonds. Uit een onderzoek is gebleken dat de werknemers in de afgelopen 15 jaar pensioen hadden moeten opbouwen bij het pensioenfonds. Maar dat was niet gebeurt. Er was helemaal geen pensioenregeling. De werknemers kregen een compensatie in hun salaris om zelf iets te regelen.

Inmiddels was de onderneming verkocht.

Ik besprak deze casus met de accountant van de ondernemer. En vroeg of dit onderzocht was en besproken bij de overname. Het antwoord op beide vragen was ontkennend.

Deze casus roept wel wat vragen op. Wie had dit moeten onderzoeken? En had de koper deze onderneming gekocht als dit bekend was? En nu de overname een feit is, wie moet de pensioenpremies van de afgelopen 15 jaar betalen.

Genoeg vragen, maar voor mij zijn er ook wel een paar dingen heel helder. Deze situatie wil niemand. En dit had eenvoudig kunnen worden voorkomen. Check bij iedere fusie of overname de pensioenregeling. En dan met name of er sprake kan zijn van een verplicht gesteld pensioenfonds. Voorkomen is beter dan genezen.

Wil je meer weten over dit onderwerp, kijk dan bij Pensioen bij fusies en overnames op onze website. Heb je een specifieke vraag, neem gerust contact met mij op, ik sta je graag te woord. Je kunt een afspraak maken door te klikken op het koffiekopje en het formulier in te vullen.

Jan van Harten 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*