Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 31 augustus 2023

Help, krijg ik nog wel partnerpensioen?

Het overlijden van je partner is al een verdrietige tijd waarin je ontzettend veel zaken moet regelen. Financiële zaken, zoals pensioen, zijn niet de zaken waar je elke dag mee te maken hebt. Toch is het fijn als dit goed is of wordt geregeld. Zeker voor de nabestaanden.

Lees hierover meer in het artikel van Theo Gommer, gepubliceerd op 26 augustus 2023 in De Telegraaf: ‘Help, mijn partner is overleden. Krijg ik nog loon of pensioen?’

Checklist bij overlijden

Je hoopt natuurlijk dat het lang nog gaat duren voordat je komt te overlijden, maar je kunt al wel een aantal praktische zaken administratief voorbereiden. Zo maak je het namelijk voor je nabestaanden makkelijker om later deze zaken te regelen.

Op gebied van pensioen worden de regels van het partnerpensioen aangepast nu de Wet Toekomst Pensioenen sinds 1 juli 2023 van kracht is. Dit kan gevolgen hebben voor jouw nabestaanden. Als je het belangrijk vindt om te weten of jij je nabestaanden financieel goed achterlaat, is het aan te raden om te controleren hoe dit is geregeld bij jouw pensioen(regeling(en)). Daarna kun je samen met je partner bespreken welke risico’s er zijn en of dit past binnen jullie financiële situatie. Is het nabestaandenpensioen voldoende of wil je bijvoorbeeld nog aanvullende voorzieningen treffen?

Wij hebben een checklist gemaakt met een aantal aandachtspunten die je kunt regelen voor en met je partner.

Wil je de checklist ontvangen? Vul onderstaand formulier in en je ontvangt binnen enkele minuten de checklist in je mailbox.

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*