Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 30 januari 2023

Alles verandert

Alles verandert continu. En als ondernemer speel je voortdurend in op die veranderingen. Want zoals Darwin zei: het zijn niet de sterkste of intelligentste die overleven, maar degene die zich het beste kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden.

De mate van verandering is (gelukkig) niet een constante. De ene periode zal gepaard gaan met meer en grotere veranderingen dan andere periode.

Verandering en pensioen

Wanneer je een (grote) verandering hebt ondergaan als bedrijf, dan komt pensioen ineens om de hoek kijken.

In Nederland kennen wij het stelsel van verplicht gestelde pensioenfondsen. Wanneer je in een bepaalde sector of branche werkzaam bent, kan het zijn dat je verplicht bent om je bij een bepaald pensioenfonds aan te sluiten.

Daarbij is bepalend welke werkzaamheden jullie als onderneming in hoofdzaak uitvoeren.

Je kunt opeens onder een verplicht pensioenfonds vallen

Wanneer er van alles verandert binnen jullie bedrijf kan het dus zomaar tot gevolg hebben dat je daardoor juist wel, of misschien niet langer verplicht bent je aan te sluiten bij een pensioenfonds.

We kennen op dit moment ongeveer 50 verplichtstellingen. Met elk gedetailleerde omschrijvingen wanneer je onder die betreffende verplichtstelling valt.

Wanneer moet je oppassen?

  • Op het moment dat je een nieuwe activiteit gaat starten, hoe klein deze activiteit ook is.
  • Als een bepaalde afdeling of onderdeel hard groeit of hard krimpt.
  • Bij verkoop of overname van een bedrijfsonderdeel.
  • Bij uitbesteding van bepaalde werkzaamheden.
  • Het verkrijgen van een nieuwe ‘branchevreemde’ opdracht.

Wanneer je ten onrechte niet bent aangesloten bij een pensioenfonds, dan kunnen zij jouw bedrijf alsnog met terugwerkende kracht aansluiten, inclusief de bijbehorende premies.

Laat je activiteiten dus regelmatig beoordelen door een specialist op dit gebied. &Gommer Pensions Group heeft een  QuickScan BPF-check en een FullScan BPF-check waarbij onze  pensioenconsultants de werkingssfeer gaan toetsen.

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier. Wij staan u uiteraard ook graag telefonisch te woord.

Contact formulier

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*

 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*