Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

BPF-check

Wist je dat in Nederland veel werkgevers verplicht zijn aangesloten bij een pensioenfonds? Welk pensioenfonds dat is hangt af van de werkzaamheden die jullie uitvoeren. En wijzigt er iets in de werkzaamheden, dan kan het zomaar zijn dat dit gevolgen heeft voor de verplichte pensioenopbouw. Misschien moet je weg bij het fonds waar je zit. Misschien moet je je juist wel aansluiten. Of misschien moet je overstappen naar een ander fonds.

Wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk om dit te onderzoeken? Als werkgever ga je er misschien vanuit dat je salarisadministrateur of accountant dit regelmatig toetst, het behoort echter niet tot hun dagelijks werk. Het is en blijft de verantwoordelijkheid van werkgever. Een regelmatige toetsing van een verplichtstelling bij een pensioenfonds is zeker aan te raden, want bij een wijziging van bedrijfsactiviteiten, producten en/of diensten kan de situatie opeens anders zijn en je wilt toch voorkomen dat je wordt geconfronteerd dubbele pensioenpremie-kosten.

Neem contact op Foto van een spaarvarken voor de dienst Eerder met pensioen en advies pensioenregeling en RVU regeling en BPF-check

Ben je verplicht om aan te sluiten bij een pensioenfonds?

Laat je helpen door onze pensioenconsultants met een BPF-check, het is tenslotte ons specialisme!

Bij een QuickScan BPF-check (€ 299 ex. btw) screenen we op hoofdlijnen en resulteert dit in een kleurcode.
Rood: verplichte aansluiting bij een BPF is aan de orde
Oranje: verplichte aansluiting bij een BPF ligt op de loer
Groen: je hoeft je niet verplicht aan te sluiten bij een BPF

Of je laat een FullScan BPF-check (€ 899 ex. btw) uitvoeren, waarbij we dieper op de materie ingaan en aan de hand van aangeleverde documenten de werkingssfeer gaan toetsen en vervolgens worden de resultaten in een handzame rapportage verwerkt, zodat jij als werkgever kunt aantonen dat je aan je verplichting hebt voldaan.

Wil je meer weten over de BPF-check, neem gerust contact met ons op, wij staan je graag te woord.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*