Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 11 april 2023

4 momenten wanneer je als werkgever in pensioenactie moet komen!

Life events: dit zijn belangrijke gebeurtenissen in iemands leven. Het starten met een (nieuwe) baan, trouwen of juist scheiden en het krijgen van kinderen. Uiteindelijk met pensioen gaan, maar ook onverhoopte gebeurtenissen als ziekte en overlijden.

Deze life events hebben vaak een behoorlijke financiële impact. Maar wat heeft dat met de pensioenregeling te maken en wanneer moet je als werkgever in actie komen?

Verandert er iets in het leven van een werknemer?

Bedenk dan of dit impact kan hebben op de pensioenregeling. Je bent als werkgever, tot op zekere hoogte, namelijk gehouden de werknemer hierop te wijzen. Niet dat je hierover moet adviseren, of een oplossing moet aandragen, maar je zult de werknemer wel moeten motiveren om in actie te komen. Richting de pensioenuitvoerder of richting een pensioenadviseur.

Een nieuwe werknemer

Komt er een werknemer in dienst, dan bied je een pensioenovereenkomst aan, want dat is immers zo geregeld in de Pensioenwet. Van de pensioenuitvoerder ontvangt de werknemer vervolgens informatie: het zogeheten Pensioen 1-2-3, maar weet de werknemer dan voldoende? Kan hij beoordelen of aanvulling op het pensioen nodig is en/of dat waardeoverdracht zinvol kan zijn?

&Gommer Pensions Group verzorgt voor werkgevers zogeheten ‘onboarding’ sessies. Werknemers worden dan uitvoerig geïnformeerd over de pensioenregeling en over de voor hen van belang zijnde aandachtspunten.

Krijgt een werknemer een (nieuwe) partner?

Een pensioenregeling voorziet doorgaans in partnerpensioen. Dit is echter niet altijd automatisch verzekerd. Soms moet de (nieuwe) partner concreet bij de pensioenuitvoerder worden aangemeld. Dit geldt ook in het geval van het krijgen van kinderen. Werkgever, wijs jouw werknemers hierop! Als deze zaken niet goed zijn geregeld, dan kan dat tot een hoop narigheid en forse financiële claims leiden. En dat wil iedereen natuurlijk voorkomen.

Echtscheiding

In Nederland worden per jaar zo’n 30.000 huwelijken en partnerschappen ontbonden. Er is wetgeving die regelt hoe de pensioenrechten moeten worden verdeeld. In onze adviespraktijk zien we helaas nog te vaak dat er ten tijde van de scheiding onvoldoende is nagedacht over de pensioenverdeling. En niet zelden leidt dat tot vervelende (financiële) situaties. Is er sprake van scheiding: wijs de werknemer op de mogelijke impact van het pensioen! Is er behoefte aan een kennispartner? &Gommer Pensions Group is hierin gespecialiseerd.

Met pensioen gaan

Tenslotte het life event pensionering. Inmiddels zijn er nogal wat keuzemogelijkheden die een werknemer heeft als hij met pensioen gaat. Voor de meesten is dit een onoverzichtelijk geheel. Wat betekenen die keuzes en nog belangrijker wat is de impact hiervan. Wijs de werknemer op de mogelijkheid van begeleiding en advies door een specialist.

De pensioendeskundigen van &Gommer Pensions Group leggen pensioen uit op een begrijpelijke manier, zodat je werknemers zelfverzekerde keuzes kunnen maken.

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je je liever bezighoudt met je eigen corebusiness en daarom nemen wij pensioencommunicatie voor jouw werknemers graag voor ‘onze rekening’. Wij hebben al abonnementen vanaf 99 cent per werknemer per maand. Wil je meer weten, vul het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Dit artikel is geschreven door Gerard Bos, Pensioenadviseur &Gommer Pensions Group

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*