Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 07 juni 2023

Whitepaper Wet Toekomst Pensioenen

De Wet Toekomst Pensioenen is op 30 mei 2023 met een meerderheid van stemmen aangenomen door de Eerste Kamer. Tijd om iedereen te informeren over de wijzigingen, in de vorm van een whitepaper.

Theo Gommer, pensioenexpert en auteur van het whitepaper, legt uit wat de gevolgen zijn voor werkgevers, werknemers en ondernemingsraden. Aan de hand van onder andere een rekenvoorbeeld en een grafiek zie je hoe de financiële situatie van een werknemer eruit kan gaan zien richting de pensioenleeftijd.

Wat staat ons te wachten

De Wet Toekomst Pensioenen gaat in per 1 juli 2023 en alle pensioenregelingen moeten zijn aangepast op 1 januari 2028. Dit lijkt misschien een ruime termijn voor de transitie. Door de complexiteit en de vele betrokken partijen, is het van belang dat iedereen tijdig wordt geïnformeerd en geactiveerd om met de pensioenregeling aan de slag te gaan.

Communicatie over pensioen is essentieel in de komende jaren. De onzekerheid over de toekomst en het gebrek aan kennis. Maar ook het geen tot weinig invloed hebben op pensioen tot op heden. Dit zijn de aandachtspunten om vanaf nu iedereen goed te informeren en te stimuleren, zodat er eigen verantwoordelijkheid is voor de financiële situatie. Hierin heeft de werkgever en werknemer een duidelijke rol. De actiepunten voor werkgevers en werknemers staan beschreven in het whitepaper Wet Toekomst Pensioenen 2023 – 2028.

Wil je het whitepaper ontvangen?

Laat het ons weten door het formulier hieronder in te vullen en wij mailen je direct het whitepaper.

  •  *
  •  *

 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*