Wet Toekomst Pensioenen

mr. Theo Gommer MPLA CCFP heeft een whitepaper Wet Toekomst Pensioenen geschreven waarbij je geattendeerd wordt op de (on)mogelijkheden die er zijn binnen de Wet. De Wet gaat in per 2022 en het overgangsregime duurt tot 2026. Inmiddels is de wet uitgesteld tot 2023 (wellicht gaan sommige onderdelen nog wel per 2022 in) en gaat het overgangsregime waarschijnlijk tot 2027 duren. Blijf ons nieuws dus volgen!

Wij informeren je graag over alle ontwikkelingen, publicaties en artikelen over de Wet Toekomst Pensioenen, zie hiervoor ook het nieuws op onze website. 
Hieronder tref je de belangrijkste overheidsdocumenten:

Zowel het PensioenAkkoord2022 als de Wet toekomst pensioenen raakt iedere werknemer en alle werkgevers in Nederland zullen de komende jaren de pensioenregeling moeten wijzigen. Wij hebben een presentatie gemaakt met de belangrijkste aandachtspunten, klik hier om presentatie te downloaden.

Dit betekent ook dat er voor alle Ondernemingsraden de taak is weggelegd om het pensioendossier op te pakken, want de OR heeft instemmingsrecht bij het wijzigen van de pensioenregeling. 

Tenslotte moeten de wijzigingen in de pensioenregeling natuurlijk ook op een begrijpelijke manier gecommuniceerd worden naar de werknemers. Pensioencommunicatie en financiële planning worden steeds belangrijker, aangezien pensioen meer keuzes biedt voor de individuele werknemer. 

Heb je vragen over een van deze onderwerpen, wij helpen je graag verder. 

Antwoordformulier