Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 21 december 2022

RVU bedragen 2023

De Regeling Vervroegd Uittreden is in het leven geroepen om oudere werknemers de mogelijkheid te bieden om eerder te stoppen met werken. In principe kan iedere werkgever van deze mogelijkheid gebruik maken. Hierover dienen onderling tussen werkgever en -nemer afspraken gemaakt te worden. Ook is de werkgever gebonden aan een maximumbedrag waarbinnen onbelast uitgekeerd kan worden. Lees hier meer over RVU bedragen 2023.

Maar aan wie kan de werkgever deze mogelijkheid nu bieden?

Een werkgever kan een RVU-uitkering bieden aan werknemers die 64 jaar of ouder zijn. De maximale uitkeringskeringsduur van de RVU is namelijk 36 maanden

Uitkeringsmogelijkheden

De werkgever kan ervoor kiezen om de uitkering maandelijks of ineens aan de werknemer te storten.

RVU-bedragen 2023

Het RVU-bedrag was afgelopen jaar € 1.874,- bruto per maand. Voor 2023 is het maximale bedrag verhoogd en wordt maximaal € 2.037,- bruto per maand.

Wanneer je gebruik maakt van de loonheffingskorting, bedraagt de netto uitkering ongeveer € 1.420,- per maand, zonder loonheffingskorting is dat € 1.174,- netto per

Het is dus ook mogelijk om het RVU-bedrag ineens uit te laten keren. Uitgaande van de maximale duur van 3 jaar bedraagt dan de maximale uitkering € 73.332,-.

Werknemers die al een RVU-uitkering ontvangen

Het maximale RVU-bedrag is per 1 januari 2023 verhoogd naar € 2.037,-. Wanneer een werknemer nu al een RVU-uitkering ontvangt, wil dat niet zeggen dat die uitkering ook automatisch verhoogd moet worden. Dit kan echter wel overeengekomen worden tussen werkgever en werknemer. Als het oude bedrag is afgesproken en niet is gesproken over een aanpassing dan hoeft de uitkering dus niet per 1 januari verhoogd te worden. Is tussen werknemer en werkgever overeengekomen dat de uitkering ieder jaar aangepast wordt aan het maximale RVU-bedrag, dan zal de uitkering per 1 januari € 2.037,- worden.

Wanneer een werknemer de uitkering ineens heeft ontvangen, dan heeft deze verhoging uiteraard geen invloed op de uitkering.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw werknemers een RVU-uitkering aan te bieden of naar andere generatiepactregelingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ga jij binnenkort met pensioen en biedt jouw werkgever een RVU-uitkering maar weet je niet of dit voldoende voor jou is om rond te komen? Wij kunnen je helpen bij het in kaart brengen van jouw financiële situatie en de mogelijkheden om eerder met pensioen te gaan.

Dit artikel is geschreven door Iris van Hees, pensioenadviseur bij &Gommer Pensions Group.

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*