Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 15 maart 2023

Persoonlijke communicatie bij persoonlijk pensioen

Een van de uitgangspunten van de Wet Toekomst Pensioenen is verpersoonlijking. Iedereen krijgt een persoonlijk pensioenvermogen (gebaseerd op de eigen betaalde premies) en meer keuzemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een lumpsum van 10%.

Werknemers zullen pas geïnteresseerd zijn over de informatie daarover, als zij weten en/of ervaren dat de pensioenpot van hen is en als ze ook zelf keuzes kunnen gaan maken.

Het is daarom verstandig om in een vroeg stadium werknemers mee te nemen in de transitie, al voordat de wet definitief wordt. Denk hierbij aan persoonlijk maatwerk bij de communicatie.

Een makkelijk ‘onderscheid’ is dan te maken tussen:

  • Werknemers die ‘met pensioen gaan’ (60-plussers)
  • Werknemers die bezig zijn met hun financiële en arbeidspositie (50 tot 60-jarigen)
  • Jongeren die ‘alleen’ nog maar geïnformeerd hoeven te worden over de stand van hun pensioenvermogen (50-minners)

Dat er nog veel meer persoonlijke keuzemogelijkheden zouden moeten komen, laat onverlet dat het pensioen nu al persoonlijk is. Pensioencommunicatie kan dan ook vanaf nu pas echt landen. Het is aan jou – om samen met ons! – dit goed in te vullen.

Een goed idee is bijvoorbeeld om een (oud-)werknemer hierbij te betrekken. Laat hem/haar de toekomstige gepensioneerden meenemen in de ‘met pensioengaan-journey’!

Dit artikel is geschreven door Theo Gommer, Managing Partner &Gommer Pensions Group

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle pensioenontwikkelingen? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief: PensioenTips voor Jou!

  •  *
  •  *

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*