Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 29 maart 2023

Je werknemers tevreden houden

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap. Zo wil je als werkgever altijd zorgen dat jouw werknemers gezond, gemotiveerd en productief werken. Investeren in duurzame inzetbaarheid is investeren in de successen van de organisatie. Werknemers maken je organisatie immers een goed draaiend geheel. Pensioencommunicatie is een uitstekende optie om te investeren in de tevredenheid van je werknemers en legt de focus op duurzame inzetbaarheid.

Hoe zorg je voor duurzame inzetbaarheid?

Een goede werkgever denkt mee waardoor de werknemer ontzorgd wordt bij de keuzestress van de vele opties die de periode naar pensioen te bieden heeft. De eerste en belangrijkste stap voor een werkgever is om met werknemers in gesprek te gaan om een planning te maken. Welke stappen moet de werknemer nemen om de juiste keuzes te maken rondom zijn of haar pensioen. Als werkgever geef je de benodigde en vanzelfsprekend juiste informatie waardoor een werknemer goed geïnformeerd is over alle opties die er zijn.

Een planning zorgt voor rust bij werknemers en straalt waardering uit. Als werkgever kun je met deze informatie ook aan de slag om dit te laten integreren in het totale HR-beleid. Je kunt een planning gaan maken hoe je werknemers wilt gaan vervangen. Hiervoor zijn diverse opties, zoals een overgang waarbij de ene werknemer parttime gaat werken en in de tussentijd een nieuwe werknemer gaat inwerken of is sprake van een directe wissel van een werknemer. Als je deze informatie op voorhand weet, kun je ook een calculatie van de verwachte kosten gaan maken.

In gesprek blijven met elkaar

Het is belangrijk om regelmatig je werknemers te informeren, maar ook om regelmatig samen aan tafel te zitten en eventuele vragen en onzekerheden te bespreken. Bijvoorbeeld door de stijging van de AOW-datum zijn veel oudere werknemers benieuwd naar de gevolgen hiervan. Als werkgever kun je een actieve rol hebben in dit proces. Sterker nog, je wilt dat jouw werknemers gemotiveerd blijven om te werken.

De impact op de productiviteit kan groot zijn door onzekerheid. Het is voor de werkgever dan ook belangrijk om hier aandacht aan te geven. Je werknemers zijn een groot onderdeel van het succes van de organisatie, daarom wil je ervoor zorgen dat zij zich kunnen focussen op werkzaamheden en geen stress ervaren over bijvoorbeeld pensioen. Door goede pensioencommunicatie neem je werknemers mee in het proces en zorg je ervoor dat werknemers op een positieve manier gaan toeleven naar het pensioen.

Dit artikel is geschreven door Max Hermens, Accountmanager bij &Gommer Pensions Group.

 

Wil je meer weten over de verschillende abonnementen pensioencommunicatie?

Laat je gegevens hieronder achter en we nemen snel contact met je op.

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*