Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 25 januari 2023

Hoe informeer je werknemers over hun pensioen?

Iedereen bouwt graag een mooi pensioen op, maar weten jouw werknemers wel waar zij mee te maken hebben? Bewust worden van de keuzemogelijkheden op jonge leeftijd kan een groot effect hebben op de financiële fitheid. Pensioencommunicatie zorgt ervoor dat werknemers bewust worden van alle keuzemogelijkheden rondom de pensioensituatie.

Creëer awareness

Sparen is voor later, althans dat is wat de meeste mensen denken als het gaat over sparen voor je pensioen. Vroeg beginnen met juiste keuzes maken, kan een enorm voordeel opleveren voor je pensioen. Communiceren met je werknemers is daarom van groot belang. Jouw werknemers voorzien van complexe informatie over pensioen is een ‘no go’. Behandel alleen de belangrijke en noodzakelijke onderdelen en communiceer dit zodanig dat alle werknemers begrijpen wanneer ze in actie moeten komen en wat ze dan moeten doen. Ga ook op zoek naar het stukje ‘awareness’ en denk mee met de werknemers. Dit zorgt voor meer tevredenheid en betere productiviteit.

Alles wordt anders in het nieuwe pensioenstelsel

Het nieuwe pensioenstelsel kan zorgen voor veel onrust en onzekerheden. Er zullen meer keuzemogelijkheden geboden worden en de werknemer krijgt meer eigen verantwoording. De werkgever is nog altijd verantwoordelijk om juist en evenwichtig te informeren over alle keuzemogelijkheden. Door de onrust die mogelijk kan ontstaan is het belangrijk dat alle werknemers op de hoogte zijn en daarnaast bewust worden van de impact van sommige keuzes. De hoogte van het ouderdomspensioen zal bijvoorbeeld meebewegen met de economie waardoor de keuzes rondom pensioen van nog groter belang zullen worden.

De Wet Pensioencommunicatie geeft dan ook een grotere rol aan de werkgever. De zorg voor werknemers om hen te laten inzien of er genoeg pensioen beschikbaar zal zijn op latere leeftijd en zo niet, hoe kunnen zij dit dan verbeteren? Dit soort vragen kunnen opgelost worden door goede pensioencommunicatie. De werkgever heeft hier altijd een centrale rol in.

Zelfstandigheid bij werknemers

Als werkgever wil je goed zorgen voor jouw werknemers. Door pensioencommunicatie te verzorgen geef je de werknemers alle tools om zelfstandig en verstandig met pensioen om te gaan en straal je ook direct waardering uit naar je werknemers. Zowel jonge werknemers activeren om vroeg te beginnen met juiste keuzes maken, als oudere werknemers begeleiden richting de pensioendatum. Het valt allemaal binnen de zorgplicht van een werkgever, dus wacht niet af en informeer je werknemers. En daar pluk jij als werkgever uiteindelijk ook de vruchten van!

Je kunt op veel verschillende manieren communiceren over pensioen, maar niet iedereen heeft die kennis in huis. Wij staan klaar om werkgevers te ondersteunen in het communicatieproces over pensioen. Bij &Gommer Pensions Group kun je kiezen uit verschillende abonnementsvormen die structuur creëren voor werkgevers waardoor zij op reguliere basis kunnen communiceren met werknemers. Is de pensioencommunicatie binnen jouw organisatie nog niet optimaal geregeld? Ga dan naar onze website: www.gommerpensions.nl en neem contact met ons op, zodat wij een plan voor jouw bedrijf kunnen opstellen!

Dit artikel is geschreven door Max Hermens, Account Manager bij &Gommer Pensions Group.

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*