Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 26 juli 2022

Die With Zero

Afgelopen week las ik het boek Die With Zero van Bill Perkins. Doodgaan met nul. Dit boek geeft een heel interessante kijk op geld en sparen voor later. Ik zal een paar inzichten uit het boek met je delen.

Rijkdom versus gezondheid

Er is een interessant spanningsveld tussen rijkdom en gezondheid/fitheid. Naarmate je ouder wordt, neemt over het algemeen je rijkdom toe. Maar naarmate je ouder wordt, neemt je gezondheid/fitheid af.

Wanneer je jong bent, kun je in fysiek optimaal genieten van het leven. Maar je mogelijkheden worden beperkt door je financiële grenzen.

Op oudere leeftijd is het vaak andersom. Je financiële situatie stelt je in staat om veel dingen te doen, maar fysiek zijn er beperkingen. Je kunt zeker op oudere leeftijd nog veel doen. Maar je kunt er niet meer met een fitheid en energie van genieten als toen je 30 was.

Tijd is geld

Tijd is geld, dat weten we allemaal. Maar betrek daar ook je gezondheid/fitheid in. Wil jij werken in de beste jaren van je leven om geld te verdienen dat je spaart voor latere leeftijd, of dat nog op je bankrekening staat wanneer je komt te overlijden?

De kinderen

In het boek wordt ook uitgebreid ingegaan op het schenken aan kinderen of een erfenis nalaten. Op basis van de gemiddelde levensverwachting in Nederland erven kinderen wanneer ze rond de 55 jaar oud zijn. Het is mooi dat je aan je kinderen een erfenis kunt nalaten. Maar de impact in de levens van je kinderen zal heel beperkt zijn. De meeste impact maak je in de levens van je kinderen in de periode tussen 26 en 35 jaar. Dus wacht niet tot je dood gaat met het nalaten van je geld.

Als je nog op vakantie gaat, stop het boek Die With Zero zeker in je koffer om mee te nemen. Je moet wel Engels kunnen lezen, want voor zover ik weet is er (nog) geen Nederlandse vertaling van.

Jan van Harten

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*