Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Geplaatst op 29 november 2022

Personal finance en financiële planning

Het zijn mooie woorden: personal finance, (persoonlijke) financiële planning.

Maar, hoe doe je dat eigenlijk en waarom moet dat?

Allereerst, het moet niet, het mag en het is wel verstandig om te doen natuurlijk. De overheid verzorgt je immers niet meer, werkgevers trekken zich ook terug uit de verzorgingsstaat en als je ZZP-er bent, ben je hoe dan ook zelf verantwoordelijk.

Maar, hoe doe je dat dan, financieel plannen?

Begin met het downloaden van de (gratis) MyMoney-app en vul deze in. Dan weet je ongeveer, financieel gezien, waar je staat.

Kijk daarna wat jouw inkomsten en uitgaven zijn. Hierna kan je concluderen hoeveel je over houdt, of hoeveel je tekort komt.

Bekijk je uitgaven kritisch: wat je wel en niet nodig hebt. Bijvoorbeeld bij abonnementen – zeg ze bijvoorbeeld allemaal op, en beslis dan welke je weer neemt. Of kijk waar je je geld aan uitgeeft en het belang daarvan.

Bepaal daarna of je je inkomsten kunt en wilt verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door meer uren te gaan werken, een andere (bij)baan of freelance werk te gaan doen.

Maak daarna een nieuwe financiële opstelling en oordeel in MyMoney of je ‘on track’ bent of niet.

Waar kun je terecht over personal finance?

Op internet is veel informatie te vinden, maar je moet er wel even voor gaan zitten. En mocht je er uiteindelijk niet uitkomen, dan zijn er voldoende forums om vragen te stellen of stel je vragen aan je werkgever/HR, vrienden of collega’s etc.

Als je er dan toch nóg niet uitkomt, dan is het verstandig om ergens anders hulp te zoeken. Gelukkig zijn er veel goede financieel adviseurs (pensioenadviseurs, financieel planners), waaronder wij natuurlijk en wij weten gelukkig wel van de hoed en de rand.

Misschien wil je werkgever wel betalen voor ons advies aan jou, maar dat moet je natuurlijk wel even (vriendelijk) vragen. En als werkgever, zou dat een mooie geste zijn in de huidige economie en krappe arbeidsmarkt.

De adviseurs van &Gommer Pensions Group helpen je graag met je persoonlijke financiële opstelling, zodat je overzicht krijgt en keuzes kunt gaan maken voor de toekomst. Kijk hier voor meer informatie en laat anders je werkgever contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*