Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Waardeoverdracht advies

Moet je wel of niet een waardeoverdracht doen van je pensioen? Een belangrijke vraag als je net veranderd bent of gaat veranderen van baan. En ook als het al wat langer geleden is dat je van baan veranderd bent, kun je nog steeds een waardeoverdracht aanvragen. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel belangrijk. Het gaat tenslotte om jouw uitgestelde salaris en pensioenpot. Twijfel je of een waardeoverdracht voor jou gunstig is? Vraag dan ons waardeoverdracht advies.

Neem contact op

Waardeoverdracht

Wat is waardeoverdracht eigenlijk? Waardeoverdracht van pensioen is simpel gezegd het pensioen dat je hebt opgebouwd bij een pensioenfonds of een verzekeraar verplaatsen naar een ander pensioenfonds of verzekeraar. Je bouwt pensioen op via je werkgever, zij en jij betalen hiervoor een premie waarmee jouw pensioenpot telkens een beetje groeit. Als je gaat veranderen van baan, dan heb je de keuze om je pensioenpot te laten staan bij de huidige pensioenuitvoerder (pensioenfonds of verzekeraar) of om je pensioenpot ‘mee te nemen’ naar de uitvoerder van je nieuwe werkgever.

Belangrijke factoren

Er zijn veel factoren die invloed hebben op jouw pensioenpot en de beslissing om wel of geen waardeoverdracht te doen. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel pensioen je hebt en waar je dit hebt opgebouwd. Deze informatie kun je vinden op Mijnpensioenoverzicht.nl. Je leeftijd en hoe lang je al pensioen opbouwt heeft effect op de pensioenopbouw nu en in de toekomst. Ook is het belangrijk of je pensioen opbouwt of gaat opbouwen bij een pensioenfonds of een verzekeraar en wat voor type pensioenregeling het is, want de ene regeling biedt meer zekerheid dan de andere. Timing is eveneens een element om rekening mee te houden. Kortom er zijn veel factoren die invloed hebben op een eventuele waardeoverdracht. Kom je er niet helemaal uit, maak dan gebruik van het waardeoverdracht advies.

De beslissing neem jij

Wij brengen alle belangrijke onderwerpen in beeld en laten je in een korte en overzichtelijke rapportage zien welke kritieke punten er zijn, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Waardeoverdracht advies

We vragen je eerst alle relevante informatie naar ons toe te sturen.  Na ontvangst analyseren wij jouw situatie en plannen we een (online) waardeoverdracht adviesgesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een verslag van de punten die we hebben besproken.

Voor € 399 (incl. btw) weet jij hoe je jouw pensioenpot(ten) het beste kunt laten renderen.

Wil jij graag waardeoverdracht advies van een van onze pensioenadviseurs?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact formulier

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*

 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*