Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

VO & BO

Als lid van het verantwoordingsorgaan of belanghebbendenorgaan (VO en BO) heb je een belangrijke rol te vervullen. Je vertegenwoordigt deelnemers en aangesloten werkgevers en adviseert en beoordeelt het beleid van het bestuur.

De taken die bij lid van VO en BO horen zijn veelzijdig en met de Wet Toekomst Pensioenen in aantocht zullen er vele beslissingen moeten worden genomen. Deze beslissingen hebben gevolgen en hierbij is het natuurlijk van belang dat je de gevolgen goed in kaart brengt. Je kunt hierbij de deskundige ondersteuning van onze pensioenconsultants inschakelen of gebruik maken van een second opinion.

Neem contact op

Wet Toekomst Pensioenen

Er zijn meerdere partijen betrokken bij de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen bij een pensioenfonds en dat kan het proces onnodig ingewikkeld maken en zelfs voor vertraging zorgen. Wij hebben een stappenplan ontwikkeld waarin het proces voor VO & BO op een eenvoudige manier in kaart is gebracht. Je kunt het stappenplan downloaden na het invullen van onderstaand formulier.

Er zal in de transitie periode veel op je afkomen en je wilt een solide gesprekspartner zijn en blijven aan de bestuurstafel. Ondersteuning van een onafhankelijk deskundige pensioenconsultant kan het proces en het gesprek positief beïnvloeden. Wij zien pensioen als een gezamenlijk belang voor pensioenfonds, werkgever en werknemer en wij zullen ons inzetten voor het meest optimale resultaat voor alle partijen.

Speciaal voor pensioenfondsen hebben wij de ‘Weg naar de Wet Toekomst Pensioenen’ in beeld gebracht met de diverse beslismomenten. Ook handig voor VO & BO om het op de voet te kunnen volgen. Meer informatie vind je op PensioenFondsDashboard.nl.

 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*