Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Ondersteuning OR

De ondernemingsraad is de primaire gesprekspartner voor de werkgever ook als het gaat over de pensioenregeling. De werkgever heeft ook de instemming van de OR nodig bij wijzigingen.

Het wijzigen van een pensioenregeling gaat niet over één nacht ijs. De werkgever gaat ermee aan de slag en zal een voorstel voorleggen bij de ondernemingsraad (OR). Pensioen is een onderwerp waar niet iedereen verstand van heeft en is voor een ondernemingsraad ook geen dagelijkse kost. Als OR mag je een externe partij inschakelen om je te laten ondersteunen bij wijzigingen aan de pensioenregeling. De pensioenconsultants van &Gommer Pensions Group hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en ondersteunen van ondernemingsraden.

Neem contact op Foto van een spaarvarken voor de dienst Eerder met pensioen en advies pensioenregeling en RVU regeling en BPF-check

Ondersteuning OR

Als ondernemingsraad heb je veel thema’s waarover jullie je moeten buigen. Bij het ene thema heb je meer feeling dan bij de ander. Uit ervaring weten wij dat pensioen vaak een thema is waarbij veel ondernemingsraden een externe adviseur inschakelen. Met expertise in huis te halen bereik je het beste resultaat voor jullie achterban.

 

Ondersteuning OR bij aanpassen of nieuwe pensioenregeling

Op het moment dat de werkgever een aanpassing of een nieuwe pensioenregeling wil regelen, heeft de OR instemmingsrecht. Heb je binnen de OR niet voldoende kennis op het gebied van pensioen, dan ondersteunen wij jullie.

Hoe we dat doen is afhankelijk van de situatie en kan op verschillende manieren.

Wij kunnen beginnen met een training voor de OR om de pensioenkennis bij te spijkeren. En daarbij gaan we uiteraard heel specifiek in op jullie situatie.

Verder kunnen wij jullie ondersteunen tijdens het instemmingstraject. Wij kunnen meelezen met de voorstellen van de bestuurder. Maar wij kunnen ook een stap verder gaan en aanschuiven bij de gesprekken. Daarbij ondersteunen en begeleiden wij jullie als OR. En wanneer jullie dat prettig vinden kunnen we ook (een deel van) de onderhandelingen voor onze rekening nemen. We kunnen zelfs de communicatie naar de werknemers verzorgen.

De voordelen van een pensioenadviseur

Onze pensioenadviseurs zijn onafhankelijk en zien pensioen als een gezamenlijk belang voor werkgever en werknemer en daarbij zullen wij ons inzetten voor het meest optimale resultaat voor alle partijen. Zodra er een voorstel op tafel ligt, zullen wij dit gaan beoordelen. Hierbij kijken wij naar het grotere geheel, zoals de afgesproken pensioenambitie, maar ook naar de kleine lettertjes. Het gaat om een van de meeste belangrijke arbeidsvoorwaarde, jullie uitgestelde salaris, dit moet goed geregeld zijn. Het is ons dagelijks werk en wij weten precies waar we op moeten letten, dus laat dat maar aan ons over.

Door een pensioenadviseur van &Gommer Pensions Group in de hand te nemen, heb je een expert en sparringpartner in huis. Je bent gewaarborgd van een goed samengestelde pensioenregeling. De onderhandelingen met de pensioenuitvoerder nemen wij graag voor onze rekening, want de beste deal afsluiten voor jullie bedrijf, maakt ons werk juist zo leuk!

 

Reserveer hier je pensioenadviseur

Iedere situatie is anders en iedere OR heeft andere wensen en behoeften. Graag plannen we een gratis kennismaking om elkaar beter te leren kennen. En besluiten we om samen verder te gaan, maken we graag een op maat gemaakt voorstel voor jullie.

Afspraak online/telefonisch

*
*
*
*

 

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*