Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Collectieve pensioenregeling

Wanneer je een collectieve pensioenregeling wilt starten of wijzigen, dan is het belangrijk om je te laten adviseren door een pensioendeskundige. Er komt veel bij kijken wanneer je aan de slag gaat met een collectieve pensioenregeling. Kleine details kunnen grote gevolgen hebben. Onze pensioenadviseurs kennen de pensioenmarkt, zijn op de hoogte van de pensioenwetgeving en staan dagelijks in de pensioenpraktijk. Wij geven advies voor werkgevers die een collectieve pensioenregeling willen starten of wijzigen.

Neem contact op

Wat is een collectieve pensioenregeling

Een collectieve pensioenregeling is een pensioenregeling voor een groep van werknemers. Pensioen is een aanvulling op de pensioenuitkering van de overheid, de AOW. Pensioen wordt ook wel uitgesteld salaris genoemd. Een deel van het salaris betaal je maandelijks uit aan de werknemers, een ander deel, het pensioen, betaal je aan een pensioenuitvoerder om later te worden uitbetaald.

Als werkgever betaal je de premies voor de pensioenregeling aan de pensioenuitvoerder. Een van deze premies mag je inhouden op het salaris van de werknemers. Hoeveel dat is, spreek je in onderling overleg af.

Voordelen van een collectieve pensioenregeling

De premie die je betaalt voor de collectieve pensioenregeling is fiscaal aftrekbaar. De pensioenuitkering die de werknemers na hun pensionering krijgen, is wel belast. Maar vaak betaalt een werknemer na pensionering een lager belastingtarief. Dat kan dus een flink voordeel opleveren.

Een collectieve pensioenregeling biedt veel gemak voor werknemers en is vaak een stuk goedkoper in vergelijking met het zelf regelen.

Wist je overigens dat de overheid een campagne is gestart om werknemers meer te wijzen op de risico’s van geen of een matige pensioenregeling? Bedrijven die geen pensioenregeling hebben, noemen we de witte vlek. Bedrijven die een matige pensioenregeling hebben, noemen we de grijze vlek. De komende jaren zal hier veel aandacht aan worden besteed vanuit de overheid.

Pensioenadvies voor een collectieve pensioenregeling

Wanneer je een collectieve pensioenregeling wilt starten of wijzigen, dan is het belangrijk dat de pensioenregeling aansluit bij jullie wensen en doelen. Daarbij moet ook worden gekeken naar de mate van risico dat wordt gelopen. Pensioen opbouwen kent risico’s. De mate van risico bepaal jij als werkgever zelf. En uiteraard moet de pensioenregeling betaalbaar zijn en blijven.

Om jouw pensioenregeling helemaal te laten aansluiten op jullie wensen, doelen, risicobereidheid en betaalbaarheid, doorlopen wij een pensioenadviestraject dat bestaat uit 5 stappen.

De 5 stappen naar een nieuwe collectieve pensioenregeling

Wij volgen het 5-stappenplan om samen met jullie toe te werken naar een nieuwe pensioenregeling.

 1. Inventariseren
  Jullie wensen, doelstellingen en risicobereidheid worden vertaald in een passend risico- en klantprofiel.
 2. Analyse
  We rekenen de pensioenlasten voor je door en toetsen onder andere de betaalbaarheid. Vervolgens zoeken wij de beste verzekeringsoplossingen die het meest aansluiten bij jullie wensen en doelstellingen.
 3. Advisering
  Daarna adviseren wij je de pensioenregeling die het beste past bij jullie bedrijf en het beste bijbehorende product van de best passende pensioenuitvoerder. Op basis van ons advies, nemen jullie vervolgens een beslissing.
 4. Bemiddeling
  Op basis van de definitieve keuze verwerken wij dit, zetten wij de pensioenuitvoerder aan het werk om de juridische documenten op te stellen en de pensioenregeling te implementeren. Dit hele proces bewaken en controleren wij.
 5. Nazorg & Beheer
  Het is belangrijk dat de collectieve pensioenregeling, nadat die is ingevoerd, actueel blijft. Regelmatig wijzigt er iets in de wetgeving of worden pensioenproducten aangepast. Wij monitoren dat voor jullie en trekken aan de bel als er iets moet worden aangepast.

Ja, ik wil meer weten

In de infographic ‘Een nieuwe pensioenregeling‘  wordt ons advies op een makkelijke en overzichtelijke manier uitgelegd.

Communicatie werknemers

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Wanneer je een pensioenregeling begint of wijzigt, dan moeten werknemers hiermee instemmen. Het is dus belangrijk om de werknemers mee te nemen gedurende het proces. Ook dat nemen wij voor onze rekening wanneer wij jullie gaan adviseren.

Als jullie een ondernemingsraad hebben, dan moet die ook instemmen met de pensioenregeling. Ook de begeleiding en advisering van jullie ondernemingsraad, nemen wij voor onze rekening.

Nieuwe wetgeving

Op 1 juli 2023 is de pensioenwet ingrijpend gewijzigd. Wanneer je een nieuwe pensioenregeling wilt invoeren, dan voldoet deze uiteraard helemaal aan de nieuwe wetgeving. Wanneer je nu al een pensioenregeling hebt, dan moet deze de komende tijd worden gewijzigd. Je hebt hiervoor de tijd tot 1 januari 2025 (als je nu bij een pensioenfonds bent aangesloten) of 1 oktober 2026 (als je pensioen loopt bij een verzekeringsmaatschappij of PPI).

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*