HR Employability & Pensioen

Employability & pensioen, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, door onder andere een goede afstemming op en gebruik makend van de mogelijkheden van pensioen. En een optimale verdeling tussen directe loonkosten en pensioen. 

 

Hoe kun je Employability & Pensioen vormgeven binnen je eigen bedrijf?

Wij helpen je bij het vormgeven en uitwerken van de plannen rondom duurzame inzetbaarheid van jullie medewerkers. En daarbij zorgen wij voor de in- en aanvulling vanuit het pensioendomein.

Wij kijken mee vanuit de mogelijkheden vanuit de huidige pensioenregeling en indien nodig passen wij pensioenregelingen aan. En wanneer werknemers gebruik maken van de mogelijkheden, gaat het vaak over pensioen communicatie en financiële planning. De consultants van &Gommer Pensions Group zijn ervaren Certified Counsels Financial Planning. 

&Gommer Pensions Group helpt je om de arbeidsvoorwaarden aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt en houdt daarmee rekening met de laatste ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld het PensioenAkkoord en Wet Toekomst Pensioenen

 

Mogelijkheden binnen de Wet Toekomst Pensioenen

Binnen de Wet Toekomst Pensioenen worden mogelijkheden geschept voor zowel werkgevers als werknemers. Vanaf 1 januari 2021 is het boetevrije Recht op Vervroegde Uittreding (RVU) ingegaan. Voordeel voor de werknemer is dat deze uitkering in kan gaan 3 jaar voorafgaand aan de AOW-datum. Voordeel voor de werkgever is dat er geen boete verschuldigd is. 

Verder is er de uitbreiding van het verlofsparen. Dit is uitgebreid van 50 weken naar 100 weken, hiermee kunnen werknemers dus nog eerder stoppen met werken. 
En tenslotte de lumpsum van 10%. Deze treedt overigens pas in werking vanaf 2023. Met de lumpsum kun je 10% van het opgebouwde pensioenvermogen in een keer opnemen. 

Door de flexibilisering en individuele keuzemogelijkheden ligt er een belangrijke taak bij de HR afdeling om pensioen te laten integreren binnen het arbeidsvoorwaardenbeleid. 

Inmiddels is de wet uitgesteld tot 2023 (wellicht gaan sommige onderdelen nog wel per 2022 in) en gaat het overgangsregime waarschijnlijk tot 2027 duren. Blijf ons nieuws dus volgen!

Meer informatie over Employability & Pensioen

In het informatiedocument employability & pensioen leest u meer over de mogelijkheden. Als je nog meer wilt weten over dit onderwerp mr. Theo Gommer MPLA CCFP heeft een whitepaper employability & pensioen geschreven. 

Wij hebben een samenwerkingsverband met Doorwerkgever, zij zijn specialist in doorwerkregelingen met gepensioneerde werknemers. 

MyMoney app

Je financiële situatie snel en eenvoudig in beeld en je pensioen, spaargeld, beleggingen en woningwaarde in één handig overzicht. Duidelijk, zonder poespas en altijd actueel. De app is makkelijk te vullen en geeft meteen een indicatie hoe jij ervoor staat. Je ziet hoeveel je nú al waard bent. En hoe je het doet in relatie tot jouw peergroup. De app is gratis, dus probeer MyMoney naast je bank- en andere financiële apps. 

   

 

MEER WETEN?

Wij ontvangen graag het ingevulde antwoordformulier en dan nemen wij natuurlijk zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Antwoordformulier