Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Onze diensten

Pensioenadvies bij fusies en overnames

Bij fusies en overnames speelt een groot aantal facetten een rol, die bepalen of een transactie tot stand komt en succesvol zal zijn. Ook de arbeidsrechtelijke aspecten vormen een belangrijk onderdeel in het beslissingsproces. Het pensioen van de werknemers is daarbij vaak complex.

Maar een fusie of overname biedt ook kansen op pensioengebied. Het is mogelijk om het fusie- en overnameproces te gebruiken om een wijziging of een harmonisatie van de pensioenregeling(en) te realiseren.

Neem contact op

Pensioenadvies bij fusie en overname

Pensioen staat vaak niet bovenaan de lijst als het gaat om fusies en overnames. Toch is het wel een belangrijk onderdeel om niet te vergeten. Het gaat tenslotte om het uitgestelde salaris van de werknemers.

Wanneer moet je dan in actie komen?

Dat is makkelijk. Vóórdat een bedrijf wordt overgenomen moeten en kunnen de juiste keuzes worden gemaakt, Want het gevolg van de huidige wetgeving is dat als de overnemer niet juist handelt, de ‘overgenomen’ werknemer zijn bestaande pensioenregeling houdt als deze beter is of krijgt de pensioenregeling van de overnemer als die beter is! Op tijd in actie komen is dus essentieel.

Is er sprake van een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds?

Zowel de verkoper als de koper kunnen te maken hebben met de verplichtstelling van een bedrijfstakpensioenfonds. Het is uiteraard van belang om inzicht te hebben in de hieraan verbonden (financiële) gevolgen. Door de fusie of overname kan het ook zijn dat er voor het eerst een bedrijfstakpensioenfonds om de hoek komt kijken of dat er een overgang naar een ander verplichtgesteld bedrijfstakpensioenfonds moet plaatsvinden.

Is er sprake van een bestaand (collectief) pensioencontract?

Door een fusie of overname kan vaak het pensioencontract met de verzekeraar, niet worden voortgezet. De pensioenovereenkomst tussen werkgever en werknemer blijft na een overname wél van toepassing. Een nieuw pensioencontract is dan noodzakelijk.

Integratie en implementatie van de pensioenregeling door &Gommer Pensions Group

De pensioenconsultants van &Gommer Pensions Group zorgen voor de integratie van de pensioenregelingen. Wij hebben hiervoor een stappenplan ontwikkeld en hebben alle expertise in huis om de implementatie tot en met de communicatie met de medewerkers soepel te laten verlopen. Wij inventariseren de wensen en behoeften en maken samen met je een plan van aanpak.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*